Utomhus

Sunday Funday! Alltid härligt med söndagar! Gillar att fylla upp kylen inför veckan och planera allt. Sedan är det liksom bara att köra på!

“Vi ställer inte in, vi ställer om”. Hur trött är man inte på det? Men innehållet är ju helt rätt! Man får liksom göra det bästa av denna hemska pandemi-tid vi lever i just nu…

Vi ställde om igår och bjöd in till lite fest på altanen… Infravärmarna gick varma och vi bad gästerna att förutom jultröjor, säkerställa att de hade långkalsonger och skidbyxor på sig. Vi garanterade varm mat och hot shots för att ytterligare höja temperaturen.

Julgran även utomhus i år!

Sedan var det bara att korka upp bubbel och servera lite snittar. Jag bjöd på saffranssliders med skinkröra (julskinka, grönkål, skånsk senap och crème fraîche). En riktig höjdare visade det sig! Receptet hittar man hos Landleys kök.

Det fanns naturligtvis pepparkakor och ädeloströra (Kornblomst Ädelost och creme fraiche)

Lantpaté och rödlökscumberland

Och pizza med portabello och svamcreme. Improviserade fram denna eftersom jag hade en halv burk med svampcreme kvar i kylskåpet. Blandade den med 1 dl riven västerbottenost och 4 msk crème fraîche. Jag bredde alltihop på färdigköpt pizzadeg och gratinerade det i ugnen på 210 grader i ca 10 min tills den hade fin färg. Sedan toppade jag den med stekt portabello och flingsalt. Hade rört ihop en tryffelcreme som jag hade tänkt toppa hela härligheten med också, men den stod kvar i kylskåpet idag på morgonen. Tillsammans med baconlindade dadlar med ädelostfyllning. Glömde!

Till huvudrätt blev det varma skålar med coq au vin, delikatesspotatis och haricot vertes. Blev inga bilder på dem, hade fullt upp med att få ut dem medan de fortfarande var varma. Vi körde på bordsservering för att följa alla tänkbara rekommendationer.

Dessert fick bli en lussekladdkaka från Catarina König. Oemotståndlig! Älskar denna kladdkaka med vit choklad och saffran. Tror att det får bli den till jul också faktiskt. Vi åt den med grädde och hallonsylt. Och hot shots!

Julgodiset åkte fram en runda och tog slut! Tänker att jag skall återkomma med tips/recept på favoriterna under veckan som kommer. Än finns det mycket tid att både laga och äta julgodis;-)

Tänk vilken kväll man kan ha, trots Corona! Det finns hopp!



Leave a Reply

Your email address will not be published.