Rotselleri

Godmorgon lördag! Vad har ni för planer idag? Här hemma hade vi en mjuk start på dagen, så skönt att kunna ligga kvar länge i sängen och läsa nyheter. På vardagar ringer klockan så tidigt och det är alltid bråttom på morgonen av någon anledning. Älskar helger när man får dra täcket upp till näsan och bara ligga still. Tur att vi fått en vovve som också älskar sovmorgon!

Det kliar i fingrarna på mig att dra på julmusik och dricka glögg… Vill plocka fram julsaker och börja slå in paket. Vill bläddra i julmagasin och hitta nya recept till årets julmat. Men jag får vänta lite till… Lisa och jag drar på julmusik när vi är ensamma i bilen, i övrigt tittar de konstigt på oss här om vi gör samma försök på högtalaren här hemma…

Men griljerad skinka från delikatessen har jag börjat köpa. Avvaktar lite till med julosten, men skinkan kan jag inte låta bli! Dagens frukost såg ut så här. Minns inte när jag drack oboy senast men så gott…

Kompenserar upp det med en nyttig ingefärs-shot!

Men vad kommer rubriken från då? Rotselleri? Jo men det får bli mitt tips för dagen! Ni vet ju att jag älskar rotselleri i alla former, prova detta recept/tips. Fantastiskt gott!

Köp en hel rotselleri och skär ut två tjocka skivor (en per person). Lägg dem i folie och hyvla över smör. Salta och peppra. Nyp ihop folien så att den täcker runt om och över. Baka i ugnen i 175 grader i ca 1-1/2 timma (tills de är mjuka)

Rör ihop en västerbottencreme på creme fraiche, riven västerbottenost och en riven vitlöksklyfta. Smaka av med nymald svartpeppar.

Rosta hackade hasselnötter i en torr stekpanna

Rör ihop rumsvarmt smör med dessa godingar. Svart tryffelolja och flingsalt från Läsö. Ni minns när jag köpte det va?

Stek en citron som halverats (Lägg snittytan nedåt i en varm stekpanna och låt den bli lite “grillad”- Citronen smakar mycket sötare efter den omgången och har en mycket rundare smak.

Servera den varma rotsellerin med tryffelsmöret, västerbottencremen och de rostade hasselnötterna. Pressa citronen över innan servering. Magiskt ihop!

Jag hade lite purjolök i kylskåpet som fick åka med också!

Våga prova mer vegetariskt! Det är ju så gott!Leave a Reply

Your email address will not be published.