Granola

Godmorgon! Ösregn ute och möte i stan…! Vet hur trafiken brukar se ut så det är bäst att vara ute i god tid i detta väder;-)

Men innan dess tänkte jag ge er mitt bästa tips på granola! Brukar alltid äta grekisk yoghurt, fil eller någonting till frukosten (förutom mackor, the, juice och ägg). När bärsäsongen tyvärr är över så blir granola med torkad frukt mitt vinteralternativ.

Blanda det ni gillar i en skål. Jag använder vanligtvis detta

  • Dinkelflingor
  • Pumpafrön
  • Solroskärnor
  • Rapsfrön
  • Linfrön
  • Hackad sötmandel
  • Havregryn

Har ni inte provat rapsfrön så gör det. Jag använder dessa

Koka upp lite vätska för smaksättning

  • 1 dl vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 1/2 mask kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 1 krm salt

Häll vätskan i skålen och blanda

Bred sedan ut allt på en plåt och rosta på 175 grader i ugnen. Rosta i ca 10-15 minuter och rör om var femte minut. Lätt att glömma så sätt timern på fem minuter hela tiden tills granolan har lagom rostad färg och inte är blöt

Låt svalna helt och strö över valfria bär. Denna gång valde jag torkade tranbär och torkad aprikos. Perfekt att använda dessa aprikoser som redan är delade i små bitar så man slipper stå och hacka.

Häll upp på en burk och njut!

Nej, nu måste jag hoppa i duschen om jag skall hinna in till stan i tid

Ha en härlig fredag!



Leave a Reply

Your email address will not be published.