Hur man får kidsen att äta mer fisk!

Japp det finns knep… Men mer fisk vet jag inte…;-) Men servera med tillbehör som de gillar så tror jag att de vänjer sig vid tanken?

Mina barn älskar lax, men gillar inte vit fisk av någon anledning. Fiskpinnar går bra, både köpta och hemgjorda. Likaså panerad fisk.

Igår gjorde jag en fiskgratäng, vilket inte var helt populärt. Tills de smakade… Busenkel är den också om man inte tycker att det är jobbigt att laga potatismos. Men det finns ju genvägar där också om man föredrar det.

Jag kokade potatis mjuk och hällde av dem. Sedan tillsatte jag 75 g smör, 1,5 dl mjölk och 3 äggulor. Mina äggulor var väldigt små. Det brukar räcka med två äggulor. Vispa slät med elvisp och smaka av med vitpeppar och ev mer salt. Behövs det mer mjölk så späd med det.

Såsen är busenkel och består av 4 ingredienser! Smidigt! Lärde mig denna på en matmässa för många år sedan och lagar den ofta till just fisk.

Värm 3 dl creme fraiche med två fiskbuljongtärningar och lite pressad citron. Smaka av med vitpeppar om du vill. Tillsätt finhackad gräslök när du är nöjd med smaken på såsen.

Lägg en bit vit fiskfilé i botten på en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Lägg potatismos runt om fisken med hjälp av en sked. Vill du ha den extra fin så använd en sprits. Jag använde en superfin kummelfilé, men det går bra med vilken filé som helst; torsk, skreitorsk, kolja mm Även lax funkar fint!

Häll sedan såsen på fisken i mitten och sätt in formen i ugnen på 190 grader i ca 30 min tills fisken är klar och moset fått färg. Min stod lite längre igår och på lite svagare värme. Precis lagom för att hinna med en löprunda under tiden. Vardagshacks! Jag hade 175 grader och nästan 50 min.

Potatismos och sås är inte fel, inte ens för kräsna kids:-) Dessutom så kom de inte undan lite fisk på tallriken och det funkade tydligen också.

Inte så snygga potatisfluffar, men väldigt goda!

Jag brukar alltid servera små skålar med grönsaker till varje middag. det brukar avdramatisera det mesta eftersom det alltid finns någonting att plocka med. Igår blev det sockerärtor, morotsstavar och cocktailtomater.

Vad hittar vi på mer då? Jo men ytterdörren är ju nästan på plats… Och bastun börjar att ta form ordentligt. Nu avvaktar vi bara glasmästaren och bastuaggregatet. Och lamporna. Längtar!

Vi valde lite mörkare panel och har klätt hela vägen från golvet upp till innertaket med samma panel. I innertaket kommer det att sitta spottar som en “stjärnhimmel” och det skall även finnas belysning bakom panelen som syns mellan springorna.

Jag älskar ju att basta så det kommer att bli toppen!

Snart plockar vi av plåtar av poolen och kör igång den (utan värme) så att vi kan basta och “vinterbada”.

Ha en härlig onsdag! Här skiner solen idag igen så jag ser fram emot en lunchpromenad med en kompis för att ladda mer D-vitaminer! Ikväll blir det nog någon form av hemmagjord pizza, det är ju ändå onsdag!

Nu skall bara min “jobb-dator” vara färdig med en installering också så att jag kan komma igång med dagen… GrrrrLeave a Reply

Your email address will not be published.