Något enkelt och gott?

Pocherade ägg är någonting som jag ofta får frågor på. Det känns så lyxigt till helgfrukosten men verkar så svårt att krångligt att få till… Inte alls! Ägg är relativt billigt så våga prova. Vad är det värsta som kan hända? Att du får slänga det. Men det kommer inte att hända med mina skarpa tips;-)

Gör så här…

Koka upp vatten i en relativt stor kastrull. Jag ser altid till att ha en som är lite djupare så att ägget inte nuddar botten för fort när man häller i det.

Under tiden vattnet kokar upp så knäck ägget i en kopp, se till att äggulan är hel….

När vattnet kokat upp så häll i 1 msk ättika och lite salt. Stäng av värmen och låt vattnet lugna sig. Rör sedan i vattnet med en sked så att du får till en rejäl virvel av vattnet. När du har det så ta upp skeden och häll sedan sakta ner ägget. Bra om du kan hålla koppen så nära vattenytan som möjligt när du häller (utan att bränna dig). Häll långsamt. Låt sedan ägget ligga i vattnet utan att röra det i 4 minuter.

Lyft upp ägget med en hålslev och låt det rinna av på hushållspapper. Voila! Klart!

Älskar pocherade ägg. På macka, i en sallad eller bara som de är. Mycket godare än kokta tycker jag! Ni har ju sett en hel del av just vår variantJacks wife Freda’s macka tidigare. Det äter vi ofta på helgerna. Med eller rutan halloumi.

Pocherat ägg är ju ett måste på en Egg Benedict också Kan det bli lyxigare!?

Runt påsk brukar vi “alltid” äta lättkokt grön sparris med hollandaisesås och pocherat ägg. Kan ju vara som ett tillbehör en grillkväll eller som del av en buffé.

Iår åt vi det som lunch tillsammans med bröd, smör och stark ost.

Toppade med lite rågkexscrisp för att få till en bra kontrast i textur.

Lova nu att ni provar att pochera ägg?Leave a Reply

Your email address will not be published.