En riktigt bra starter

Nu är åtminstone havskräftorna riktigt billiga här på västkusten! Ofta kostar de under 199:-… Visst är det de små rackarna som går för det priset, men skall man ha dem i en röra eller en pasta så tycker inte jag att det gör något att de är små.

Jag använder oftast havskräftor i en lobster roll. Färsk hummer är gott, medan fryst kan bli lite torr. Prova att använda nykokta havskräftor istället?

Jag brukar skala och skära kräftorna i bitar. Blande dem med skivad stjälselleri (eller blekselleri).

Sedan brukar jag blanda majonäs och gräddfil (även om Hellmans majonäs är god vill jag inte att det bara skall smaka majonäs). Blanda så mycket sås att det precis binder skaldjur och selleri.

Smaka av med sellerisalt och tabasco. Avsluta med pressad citron.

Pensla briochebröd (fast sist blev det spontant och jag hade bara korvbröd hemma) med smält smör med lite vitlök i. Grilla dem lite i ugnen så de blir frasiga utan att bli brända.

Ös upp röran i bröden och dekorera med lite mer sellerisalt, dill och selleri

Kan var plan det bästa drinktilltugget eller förrätten som finns! man vill bara ha mer…

För övrigt kämpar jag på med operation “ta-det-lugnt-och-gör-ingenting” här hemma. Väldigt tråkigt måste jag säga. Även om jag är helt slut och inte ens orkar gå upp för trappan. Att plöja serier i soffan är inte riktigt min stil. Jobbar någon timma varje dag ifrån soffan, försöker se på serier men fastnar inte riktigt för någon.

Igår plöjde jag flera avsnitt av “Husdrömmar”. Väldigt bra program tycker jag.

Idag vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på. Drog fram en stol i köket imorse och blandade ihop ingredienser till ett paleo-bröd. Mycket fröer och ägg. Spännande att se hur det blir. Helt slut efter den övningen så nu blir det en kanna vatten och TV ett tag.

Hoppas att ni har en bra start på påsken!Leave a Reply

Your email address will not be published.