Häxfingrar och fula tänder

Även om barnen inte längre är små tror jag att de någonstans längst inne uppskattar lite bus med maten…

I torsdags blev den en vanlig köttfärspaj, men med dekoration som en pumpa

Hade ni många som ringde på dörren? Här var det en del små söta barn utklädda till monster. Hade laddat upp med en stor skål godis i hallen som tömdes i en rasande fart under kvällen! Oklart om det bara var barnen vid dörren som norpade ur skålen, eller om det fanns fingrar här hemma i huset som var där också…

Igår var det stor tonårsfest hos Hugos kompis Vera. Vi laddade upp för vuxenmiddag hos oss för att husera hennes föräldrar (som självklart inte fick vara hemma). Skönt att vi fyra fanns på nära håll om det skulle behövas.

Bakade häxfingrar till ostbrickan på eftermiddagen. Receptet kommer från Maud. Bara att blanda ihop i en matberedare och rulla ut som fingrar. Skållade mandlar till naglar. Riktigt otrevliga faktiskt…

Blev så här tjocka och fula när de var klara

Vi startade alltså med bubbel och ostbricka. Mycket kex, nötter, chips och tre goda ostar; Brillat savarin (bäst enligt mig alla kategorier, och alltid!), Montagnolo och en Montana Intenso.

Hade lite olika marmelader till. Min favorit med Cocos och Mango har ni ju sett tidigare. Igår fanns även en stark chilimarmelad

Och en söt med hjortron

Jag kunde inte låta bli att röra ihop en liten förrätt på pumpasoppa!

Väldigt lätt att laga. Bryn vitlök, schalottenlök och butternutpumpa i bitar i smör. Smaka av med lite salt och peppar. Tillsätt vitt vin, kycklingfond och vispgrädde. Koka ihop. Mixa och smaka av med lite pressad apelsin och honung. Jag valde en honung med smak av ingefära. Blev en liten asiatisk smak på soppan

Jag serverade soppan med pumpafrön, tryffelolja och färsk timjan. Till detta drack vi en drink på mousserande vin och äppelmust (blanda ca 1/3 äppelmust och 2/3 bubbel). Jag dekorerade glasen med socker och kanel, men missade att fota det.

Till huvudrätt grillade vi ryggbiff från Wapnö som marinerats med svart the, vitlök och örter. Till detta rotfrukter i ugn och en sås på västerbottenost, crème fraicje och vitlök.

Sedan åt vi glass och spelade spel tills festen var slut…

Ja just det, vi gjorde ju även läskiga kakor med fula tänder…

En härlig fredagkväll helt enkeltLeave a Reply

Your email address will not be published.