Pasta Alfredo & Chicken Milanese

Godmorgon!

Perfekt när man får ett sms med kvällens middagstips av Lisa i exakt rätt tid innan man sladdar in på Ica… Igår gällde det än en gång en pasta från Phillipe Cohen;-)

Väldigt smidigt att laga! Jag köpte fyra minutfiléer kyckling och vaknade ut dem lite mer med hjälp av en stekpanna. Skönt att slå ut lite aggressioner också?

De utblandade filéerna panerades i mjöl, ägg och panko innan de friterades i en stekpanna i ganska mycket olja. Det blir lagom med ca 4 minuter per sida. Salta, peppra och låt krossad vitlök och någon kvist salvia fritera med på slutet. Låt dem kycklingen rinna av på ett galler medan pastan kokas.

Jag köpte riktigt bred pasta som jag kokade nästan klar (spar 2-3 minuter). Under tiden pastan kokas så smält ca 150 gram smör för 4 personer i en gryta. Tillsätt 2-3 dl pastavatten till smöret och låt det koka ihop ca 5-7 minuter. Häll sedan ner pastan och låt den koka klart i smör-pastavattensåsen.

Dra sedan av kastrullen av värmen och rör ner 2-3 dl finriven parmesanost. Ja, det är ingen hälsokost det här, men det var ju lillördag och smaken var fantastisk!

Prova gärna!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.