Studenter!

Vilken härlig dag! Idag ser jag inte bara fram emot två spännande intervjuer på kontoret, det blir en eftermiddag/kväll med inte mindre än 3 (!) studenter! Maximal glädje!

Igår grillade vi flankstek, Eller jag grillade faktiskt! Mr T satt först i ett sent möte och därefter försökte han reda ut mina excel-ark för lite ordning och reda;-)

Så jag tog kommandot över grillen vilket inte händer så ofta. Jag kokade ihop en glaze på tomatpuré, kalvfond, dijonsenap, olja och Xanté päronkonjak. Ta 4 msk av tomatpurén och ca 1 msk av allt annat.

Krydda en flankstek på båda sidorna med salt och peppar och pensla sedan den med glasen runt om innan grillning.

Lägg den sedan på grillen och på med locket. Låt ligga ca 6 min innan du vänder den. Sedan 6 minuter på andra sidan. Ta av den från grillen och lägg den i folie i ca 15-20 minuter.

Skiva upp mot fibrerna i tunna skivor och ät till nästan vad som helst! Nudlar, pommes frites, sallad eller ris. Passar till precis allt!

Skickar också med lite bilder från fredagens grill och de såser som inte fastnade på bild…

Oljan med finriven parmesanost som mosades med finhackad dill, Häll sedan på god olivolja och smaka av med flingsalt och svartpeppar. Väldigt gott till kött! Eller fisk!

Där ser vi också chili cheese såsen. Grilla gröna jalapnos mjuka på grillen. Finhacka dessa och rör ned i aioli med västerbottenost.

Majas sommarsås fick ni receptet på i lördags!

Vi grillade även elotes. Min sommarfavorit! I fredags grillade vi majskolvar på grillen. Sedan hade jag förberett ett fat med aioli som jag blandat med schiracha. På ett annat fat fanns finriven parmesanost.

Rulla den grillade majsen i shirachaaiolin och sedan i parmesanost. På med lite extra chili flakes!

Så himla gott!!!

Sås-temat fortsatte eftersom jag efter middagen rörde ihop såsen som skulle serveras på lördagens grill…

En djävulssås från Ica. En supergod sås! Prova den!

Receptet hittar ni här

Yes, nu har jag kanske laddat såser som skall räcka ett tag:-) Hoppas att ni gillar dem!

Nu måste jag ila! Ha en bra dag!Leave a Reply

Your email address will not be published.