Sockerkaka med kanelbullesmak!

Måste ju pusha lite extra för den himla goda sockerkakan med kanelbullefyllning som jag bakade i helgen! Smakar precis som kanelbulle faktiskt, men även som sockerkaka. En perfekt kombination som dessutom är lätt att baka.

Hittade receptet på köket.se och denna kommer jag att baka många fler gånger!

Sockerkaka

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 1 krm salt

Fyllning

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,25 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör. Jag valde en i silikon denna gång.
  2. Börja med att göra sockerkakssmeten. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
  6. Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av fyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och ha tillslut på resten av smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Låt svalna innan du vänder upp kakan på ett galler eller fat.

Vi åt den ljummen med ett stort glas mjölk till. Det är enligt Mr T det absolut bästa sättet att äta sockerkaka på:-)



Leave a Reply

Your email address will not be published.