Sol!

Bitande kyligt imorse på morgonpromenaden, men nu skiner solen så härligt! Det är ju dessutom FREDAG, vilket inte gör saken sämre! Har ett spännande lunchmöte strax och sedan skall jag försöka fixa undan och börja ladda för fredagspepp!

Ikväll hoppas vi kunna hoppa i spabadet. Bara hålla tummarna för att alla de sista delarna skall finnas på plats och att vattnet hinner upp i lagom temperatur.

Igår bakades det minsann här hemma. Jag var ensam hemma på kvällen och eftersom jag vill kvala in till årets bästa bonusmamma gick min Kitchen Aid varm här hemma.

Det blev supergoda små frukostfrallor som faktiskt innehåller havregrynsgröt. Men det märker man ju inte om man inte vet det;-) De gick åt i rasade tempo redan igår kväll så det får nog bli en ny omgång på lördag igen om det skall räcka.

Väldigt lätta att baka!

Båda mina bonustjejer älskar bröd. Speciellt hembakat. På barnhelger försöker vi alltid ha scones eller hembakat bröd. Man vill ju liksom ligga lite bra till;-)

Återkommer med receptet på dessa små godingar!

Sedan blev det två olika sorters småkakor! det var inte igår man snodde ihop det direkt… Men det är ju faktiskt väldigt kul att baka

Först Hallongrottor som fylldes med denna mix av Hallon och Blåbär

Inget samarbete

En enkel kakdeg från matplatsen. Jag gillar fyllningen mest så det blev rejäla klickar av sylt på varje kaka…

Sedan schackrutor från samma receptkälla

Här blev hela familjen impade av resultatet:-)

Blir både till mysiga helg-bruncher till helgen och till fika nästa vecka på långa möten!

Som om inte detta var nog rörde jag ihop en deg för jäsning över natten i kylskåpet. Det blev denna favorit som nu står i ugnen. Lisa gillar lite grövre bröd och detta är supergott. Dessutom blir det väldigt saftigt, men med hårdare skorpa eftersom det gräddas i gryta

Hepp! Nu sätter jag fart för att maximera denna fredagLeave a Reply

Your email address will not be published.