Favoritjulgodis

Har ni favoritjulgodis? Här hemma varierar det, men jag kokar alltid knäck. Det känns som det hör till. Iår när jag haft långa möten där jag mest lyssnat har jag faktiskt hunnit med fler sorter av julgodis än vanligt. Favoriten då? Det får bli två…

Mars crispies! har sett det på flera sidor under några år, men aldrig provat själv. det var dumt! Det var helt klart barnens favorit och det tog slut inom 24 timmar…

Lätt som en plätt var det också! Ingenting som behöver koka till hög temperatur lääääänge… Bara att smälta smör och röra ner Mars. Låt allt smälta ihop till en trög “smet”. Jag använde en vanlig visp på slutet för att få ihop det. Sedan ner med Rice crispies och klicka ut på bakplåtspapper för att stelna. Klart!

4 Mars bars
90 g smör
50 g rice krispies

Fiffigt va?

Det andra favoritgodiset från får då? En vitchoklad fudge som Lisa tipsade om. Ett recept hon sett på youtube. Med flingsalt! Kan det bli godare!?

Ingredienser;

 • 3 dl vispgrädde
 • 2,5 dl socker
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 dl ljus sirap
 • 100 g vit choklad (helst knappar)
 • 50 g smör
 • 0,5 tsk flingsalt
 • Flingsalt att garnera med
 1. Täck en plåt (30 x 15 cm) med bakplåtspapper
 2. Häll vispgrädde, strösocker, vaniljsocker och ljus sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp till 120 grader, rör om försiktigt då och då men skrapa inte i botten på kastrullen.
 3. Grovhacka den vita chokladen om du inte använder chokladknappar. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen, smöret och 0,5 tsk flingsalt. Rör om tills chokladen och smöret smält helt och hållet och du har en jämn fudgesmet.
 4. Häll upp smeten i formen, bre ut i ett jämnt lager, garnera med flingsalt och ställ i kylskåpet för att stelna i ca 30 minuter. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara fudgen i en lufttät burk i kylskåpet eller skafferiet.

Var extremt svår att sluta äta;-)

Yes, det var två tips på magiskt julgodis! man skall ju bara koka sådant som man verkligen gillar att äta! Detta kan jag lova att man gillar!

Ha en fantastisk dag! Bara en vecka och en dag kvar till jul och nu börjar vi steppa upp julstämningen här hemma med maxad julmusikLeave a Reply

Your email address will not be published.