Aprikoser

Brukar ni köpa aprikoser? Jag minns fortfarande när jag åt min första i Frankrike och hur gott den smakade. Solvarm och alldeles söt.

Det är ju inte alltid de är lika solvarma och söta när de kommer till Sverige, men jag fick faktiskt tag på en låda på Ica som var jättebra! Inte i närheten av de i Frankrike, men ändå. Om man hade god vilja:-)

Eftersom de just nu är bra priser på just aprikoser så köpte jag en ny låda och kokade aprikosmarmelad. Blundar jag när jag äter så befinner jag mig här..

En aning mindre var barnen här, men ack så söta!

Delade aprikoserna och halverade dem. Kokade dem tillsammans med ca 0,5 dl vatten tills de var simmiga och mjuka. Då pressade jag ner saften från 1 apelsin och ca 0,25 dl honung. Lät det koka en stund till och sedan var det klart

Hämtade Lisa på fotbollsträningen och medan hon duschade bakade jag scones

Sedan plockade jag fram mitt franska porslin och njöt… en tjejkväll när det bara var vi två hemma!Leave a Reply

Your email address will not be published.