Lördagsmiddag

Godmorgon! Oj vad jag har sovit… känner mig helt utvilad och studsade ur sängen imorse. Här har vi kikat på min kollega Hilda som serverat magnifik frukost på Nyhetsmorgon. Nyper mig i armen som har möjlighet att jobba med henne och smittas av hennes glada humör varje dag.

Jag har laddat Crock-Poten med en fin bit högrev, gul lök, morötter, vitlök, ingefära och en kalvbuljong smaksatt med mirin, sesamolja, svartpepparkorn, japansk soja och umami. Den skall få puttra långsamt till söndagsmiddag ikväll när mina kids kommer hem igen. Köksbordet skall dukas med höstigt tema och kramar och pussar skall delas ut ❤️❤️

Igår var jag inte riktigt lika pigg… Hade inte direkt någon inspiration på mat och allt jag tänkt köpa till middag var slut i affären (hade tänkt koka en Moules Frites men blåmusslorna var slut)

Istället hittade jag frysta pilgrimsmusslor och fryst libabröd i frysen. Jag tinade pilgrimsmusslorna långsamt och kokade sedan av dem med hushållspapper. Innan jag friterade dem så doppade jag dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i pankoströbröd. Fritera dem i rapsolja i en kastrull och vänd dem ett par gånger tills de har fint färg. Salta och peppra.

Jag serverade dem på libabröd med strimlad vitkål som pressats upp med sesamolja. Jag hade även picklat rättika (går lika bra med rödlök om man föredrar det)

Jag gjorde också en majsröra med grillad majs, grön jalapeno, purjolök, vitlök och mayo. Toppa med koriander och schrirachamayo.

Libabrödet stekte jag i olja innan servering så att det var lite krispigt

Maten fick högsta betyg av Mr T så jag tänkte att ni kanske också vill prova det?

Här fortsätter söndagslunken med en extra kopp kaffe, lite söndagsmusik och fix i sovrummet så att det blir klart.

Dessutom spelar Lisa final kl 15, något jag inte tänker missa!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published.