Ostfrallor

Köper ni ostfrallor ibland? Jag ramlade över ett recept som jag var tvungen att prova och de blev otroligt goda! …och som vanligt här på bloggen är de enkla att göra. Här bloggas inte om svåra, komplicerade recept. Bara det som är lätt och som alla kan laga/baka!

  • 50 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 msk olja
  • 1 msk honung
  • 10-12 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 3 dl riven ost

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet och blanda det med mjölken. Se till att det inte är varmare än 37°C.
Blanda vatten/mjölk med jästen och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt olja, sirap och lite av vetemjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg i maskin. Tillsätt mer mjöl, lite i taget medan degen arbetas. Ha sist i saltet. Arbeta degen till du får en smidig deg som släpper från kanterna.

Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-45 min.

Dela degen och rulla bollar av den som du lägger på en plåt. Lägg på en handduk och låt dem jäsa i 30-45 min igen.

Pensla de jästa bröden med vatten och strö över ost. Grädda i 225°C i cirka 9-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Passa så att osten inte bränns. Bränd ost vill man inte ha…

Svårt att sluta äta nybakade frallor med ost och smör…



Leave a Reply

Your email address will not be published.