Januari!

Åh äntligen januari säger jag! Älskar januari! Nytt år, ny vintermånad och dessutom fyller jag år i januari!

Hoppas att ni hade en härlig nyårsafton igår! Verkar som att alla gjort det bästa av hela situationen och firat ordentligt men i annat format än vanligt!?

Vi följde vår plan med både planering och mat. Först nyårsfika i Nya Hovås med mamma, Hugo och Lisa. Sedan blev det bubbel på altanen med Johanna och Jesper

Jag bjöd på hummersoppa (färdig från fiskaffären) med lättvispad grädde och dillmaränger. Marängerna kommer från Elle mat och vin och är smidigare än vad man tror att göra. Skall dock skaffa en ordentlig sprits så att de blir lite proffsigare nästa gång;-)

Som nästa snitt blev det lite hemmagjord skagenröra. Älskar den skagenröra och har den alltid på julbordet i små krustader också.

Skala ett halvt kilo räkor. Finhacka en rödlök. Blanda räkor, rödlök och en halv burk stenbitsrom med finhackad dill. Blanda runt det med crème fraîche, men bara så mycket crème fraîche att det “binder”. Ta inte för mycket för då blir det för rinnigt tycker jag. Smaka av med citronpeppar och cayennepeppar.

Sedan flanerade vi över till Johannas och Jespers altan. Där bjöds vi på syrligt god drink och smarriga snittar med chevrecreme. Kunde suttit kvar där hela kvällen med varma infravärmare och en lurvig pälsboll i knät:-)


Men det gick ju inte! Vi hade ju lovat sjurätters middag hemma. En ändring i sista stund gjorde att tidsplanen blev lite tight. För att hinna få i Hugo mat innan han sammanstrålade med 7 vänner skulle huvudrätten intas senast kl 20.30…

Det gick i ett rasande tempo:-) Först några ostron!

Vi fick fram lite charkisar och goda ostar tillsammans med chips. Kidsen bjöds på virgin pina colada medan Mr T öppnade champagnen.

Sedan blev det fler snittar med skagenröra!

Och varför inte lite mer hummersoppa!?

Därefter en västerbottenpannacotta med löjrom och picklade rödlök

Huvudrätten tog vi inga kort på… det blev en grillad oxfilé med potatiskaka, sparris och bakade tomater. Till detta en rödvinssås. Väldigt gott!

Vi avvaktade med desserten till kl 22.30, maten behövdes smältas

En riktigt festlig dessert med chokladfudgekaka med karamelliserade popcorn. Väldigt sött! Fick användning från mormor och morfars gamla fina tallrikar som vi alltid åt godis och frukt på hemma hos dem.

Vid tolvslaget kikade vi på alla fyrverkerier. Vi hade inte köpt några själva eftersom vi inte visste hur Buster skulle reagera. Det gick strålande

Vi tände thailändska ljusballonger och åt ännu mer mat innan vi kröp ner i sängen. Somnar aldrig så skönt som när man vet att alla är hemma och ligger i sina sängar

Idag är det ju som sagt Januari och varje år drabbas jag av orimliga mängder energi just på nyårsdagen. Det är som att börja ett nytt jobb, köpa en ny kalender eller starta en ny vecka.

Idag smyger jag ner allt julpynt och vi inventerar all skidutrustning inför vår skidresa. Barnen skall till sina andra föräldrar och jag ser fram emot att äta nyårsrester i soffan till en bra film ikväll. Är det inte fantastiskt skönt att det är FREDAG?! Hela helgen framför oss! Dessutom både bokklubb och en helgdag nästa vecka. Sa jag inte att Januari är fantastiskt?Leave a Reply

Your email address will not be published.