Baby BBQ ribs

Godmorgon, här ösregnar idag! Kan inte låta bli att gilla det ändå. Mysigt att vakna till smatter på rutan och känna att man kan dra upp täcket lite och ligga kvar i sängen. Är det strålande sol känner åtminstone jag ofta att man måste nyttja vädret.

Igår kväll blev det fredagsmys med Casa de papel och middag i soffan. Fredagar är ju bara bäst!

Jag hade kokat fina Baby ribs i torsdags kväll (Koka i ca en timma i vatten, två buljongtärningar, lagerblad, svartpeppar, en morot och en gul lök). Jag brukar alltid koka i förväg och sedan låta stå i kylskåpet i lagen tills man skall grilla.

Igår kokade jag en glaze på denna

Kokade ihop 2 msk Xante, 1 dl chilisås, kycklingfond, vitpeppar, ingefära, mangobalsamico och chiliflakes. Penslade sedan risen med glasen flera gånger innan de placerades på grillen. penslade sedan till glasen var slut på grillen.

Till detta tunna stripes på kålrot! Mmmm bara att skära kålrot i små fina stavar och in i ugnen med rapsolja, salt och peppar.

Ett måste till detta är ju coleslaw. Rev färsk vitkål på mandolin, samma sak med en rödlök. Rev en morot. Dressingen bestod av crème fraîche, majonäs och dijonsenap. Mörk bild, men det är ju så mörkt på kvällarna nu!

Slutligen en tryffelmajo till kålrotsstripsen. Bara en färdig aioli från fiskaffären som blandats med tryffelolja.

Här får man vakta maten minsann… Morris skulle mer än gärna sätta tänderna i detta kan jag tro. Han försöker aldrig ta något från bordet när vi är där, men skulle vi vända ryggen till är han med stor sannolikhet framme och sladdar runt….

Nu skall vi ta tag i denna lördag och styra mot Hamburgsund! Idag blir det storstädning och vinterstängning av stora båten.



Leave a Reply

Your email address will not be published.