Skaldjurspasta

Godmorgon!

Men heja Sverige! Vad var det som hände… Vi satt som på nålar och efter tredje, fjärde räddningen av Olsen så fick jag hämta strykbrädan för att ha någonting att göra. Men så härligt att vi vann! Eller vann gjorde vi ju inte… men det kändes nästan så;-)

Ja såhär började jag dagens blogginlägg imorse och sedan rann tiden ifrån mig…! Nu är det kväll och snart dags för sängen…

Vi firade “segern” med svenska jordgubbar innan det blev dags för sängen igår kväll. Älskar de första jordgubbarna som smakar så mycket sommar!

Med gräddmjölk till…

Middagen innan var inte sämre den! En skaldjurspasta inspirerad av “Ett litet Makeri” i Helsingborg där jag ätit den godaste skaldjurspastan någonsin.

Jag gjorde iordning allt innan “montering”. Skalade räkor och kräftor. Rev parmesanosten fint. Sparade en del av den till garnering och blandade resten med crème fraîche.

Kokade pasta al dente och sparade några deciliter av pastavattnet.

Kokade grön sparris lätt. Finhackade färsk rödlök och vitlök, Skar mild grön chili i bitar. Kärnare ur en tomat och skar den i strimlor.

Sedan började jag med att steka lök och vitlök på medelvärme i smör och olja tills den var glansig och genomskinlig. Då puttade jag ner den gröna chilin och lät den bli lite mjuk. Häll på 1 dl vitt vin och låt det mesta koka in.

Sedan ner med creme fraiche som blandats med parmesanost. Nu får det bara bli varmt, inte koka. Lägg ner en fiskbuljongtärning och späd med lite av pastavattnet tills såsen är lagom i konsistens och storlek.

Blanda ner pastan och smaka av med vitpeppar, svartpeppar och ev lite salt. När pastan är varm och smaken bra så blandar jag ner sparris, räkor och tomat. Låt det bli varmt och servera sedan i djupa tallrikar med mycket räkor, parmesanost och persilja.

Lyxig rätt som varken behöver vara särskilt kostsam eller svår att laga.

Vad äter ni?



Leave a Reply

Your email address will not be published.