Dumplings

Godmorgon ☀️
Äntligen fredag! Har sovit riktigt dåligt hela veckan och jobbat lite för mycket så helgen är efterlängtad… om det inte vore för det där lilla ”störmomentet” att jag skall ta förarbevis för båt i helgen och därmed ställa klockan både lördag och söndag (!) Men det skall inte förstöra min fredag, solen skiner och jag har mycket kul på G idag!

Igår såg vi Zlatan på bio! Första gången bio sedan Covid bröt ut! Så mysigt att sitta där i mörkret och mumsa popcorn mellan Lisa och Mr T. Filmen var också bra!

Tänkte tipsa om veckans godaste middag som blev dumplings i onsdags (lillördag).

Köpte färdiga gyoza i frysdisken och tinade dem.

Seden stekte jag kycklingfärs, finhackad gul lök, fin-finhackade champinjoner, kycklingfond, krossad vitlök och svartpeppar. Smaka av med inlagd ingefära (gari) och honung på slutet.

Låt kycklingfärsen svalna något innan gyozarundlarna fylls

Ta lite vatten på kanterna och kläm ihop till dumplings. Använd gärna en gaffel eller tesked för att verkligen trycka till kanterna.

Stek sedan dumplingsen i olja på ena sidan tills de får fin färg. Vänd dem sedan och häll på 1 dl vatten. På med ett lock och låt gå klart någon, några minuter. Du ser när de är klara

Servera med salladslök och koriander och en dipp på japansk soja, sesamolja, en pressad lime, en gnutta honung och skivad salladslök

Väldigt gott😋Leave a Reply

Your email address will not be published.