Grill
Fredag igen och jag inspireras fortfarande av middagen förra helgen!
Vi startade med en förlust i padel
Innan vi svidade om och startade med bubbel och snacks hemma i köket
Bruschetta är ju aldrig fel! Här en klassisk och en med anklever och picklad rödlök
Till huvudrätt BBQ! Grillad oxfilé med smashed potatoes, grillad portabella med parmesan, isbergssallad med fetaost och två såser.
Såserna då?
En gruyerecreme;
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
100 g gruyereost
1 dl vispgrädde
2,5 dl rapsolja
Salt och svartpeppar
Mixa ägg, vinäger och ost till en jämn massa. Koka upp grädden tills den börjar bubbla och häll ner i ostmassan och mixa till jämn massa. Mixa sedan ner oljan i en jämn stråle och smaka av med salt och peppar
Sås nummer två mixades av grekisk yoghurt, Gräslök, purjolök, vitlök. Västerbottenost, salt och peppar
Ha en härlig fredag
Kram