Grill

Fredag igen och jag inspireras fortfarande av middagen förra helgen!

Vi startade med en förlust i padel

Innan vi svidade om och startade med bubbel och snacks hemma i köket

Bruschetta är ju aldrig fel! Här en klassisk och en med anklever och picklad rödlök

Till huvudrätt BBQ! Grillad oxfilé med smashed potatoes, grillad portabella med parmesan, isbergssallad med fetaost och två såser.

Såserna då?

En gruyerecreme;

1 ägg

1 msk vitvinsvinäger

100 g gruyereost

1 dl vispgrädde

2,5 dl rapsolja

Salt och svartpeppar

Mixa ägg, vinäger och ost till en jämn massa. Koka upp grädden tills den börjar bubbla och häll ner i ostmassan och mixa till jämn massa. Mixa sedan ner oljan i en jämn stråle och smaka av med salt och peppar

Sås nummer två mixades av grekisk yoghurt, Gräslök, purjolök, vitlök. Västerbottenost, salt och peppar

Ha en härlig fredag

Kram



Leave a Reply

Your email address will not be published.