Pasta Carbonara

Godmorgon denna tidiga torsdag! Uppe med tuppen och på väg på spännande frukostseminarium.

Smådalarö gård har varit jättefint! Ingen succé med mat, men jättefina rum och härligt sällskap

Vi åkte ribbåt till Sandhamn och sköt lerduvor. Tillbaka i land igen möttes vi av detta

Nu tillbaka till verkligheten och mitt tips på världens bästa Carbonara!

Koka pasta en minut kortare än anvisningarna och spara 1,5 dl av pastavattnet.

Knaperstek bacon eller pancetta och låt en msk balsamicovinäger koka in på slutet.

Vispa ihop 3-4 äggulor med 1,5 dl riven parmesanost. Det kan inte bli för mycket ost enligt mig;-)

Stek 1-2 finhackade gula lökar glansiga i en stekgryta. Salta och peppra.

Rör ner pastan och ta av från värmen. Rör ner äggulorna med osten. Späd med pastavattnet och smaka av.

Lägg upp i tallrikar och toppa med bacon, mer parmesanost och nymald svartpeppar.

Jag gillar att servera med en äggula på toppen

En favorit här hemma som inte tar lång tid att veva ihop en vardagkväll!



Leave a Reply

Your email address will not be published.