Biff Rydberg

Godmorgon lördag1 Idag hoppade jag ur sängen pigg som en lärka av flera anledningar! Dels somnade jag i soffan redan kl 23 igår trots att hela huset var fullt av tonåringar. Dels hoppas jag kunna flytta tillbaka in i sovrummet igen efter att ha sovit i klädkammaren i två veckor… Eller är det tre? Hursomhelst… Idag skall vi få ny heltäckningsmatta på plats, vi skall också få dit gavel och lite annat. Så kanske, kanske sover vi där inne i natt! Resten av inredning och annat hoppas vi få på plats under veckan.

Jag skall också hämta nya stolar till köket. Hoppas, hoppas att de är bra! Vi har letat länge eftersom de vi har börjar gå sönder… Men vi hittar liksom inte exakt vad vi vill ha. Nu hoppas vi att dessa skall bli bra till vårt stora träbord!

Men först tänkte jag visa er vad vi åt igår kväll. En favorit hos både kids och Mr T. Ja det är ju faktiskt Mr Ts favoriträtt!

Biff Rydberg!

Jag börjar alltid med att steka potatisen så att den blir gyllene och en aning krispig. Krydda med vitpeppar och salt. Sedan håller jag det varmt på ett fat i ugnen på ca 100-130 grader

Därefter steker jag löken mjuk och glansig. Även denna kryddas med vitpeppar och salt. Här har jag också med en gnutta socker. Håll den varm i ugnen.

Stek köttet på hög värme snabbt så att det får en fin yta men behåller en rosa kärna.Krydda med svartpeppar och salt.

Servera allt med äggulor och en dijoncreme. Dijoncremen blandar jag på creme fraiche och dijonsenap.



Leave a Reply

Your email address will not be published.