Vive la France
Temamiddagar är väl lite kul ibland?!
Vädret igår gjorde att jag var väldigt sugen på en Boeuf Bourguignon! Men vid besök på Våffelbruket för lunch såg jag en matig våffla med chevre och blev väldigt sugen även på det…
Min lunchvåffla innehöll dock bara räkor och ägg!

Men jag glömde inte chèvren utan kompletterade inköpen för middagen med just det och lite annat!
Så det blev franskt tema på lördagens middag!
Först ostron… denna gång med jordubbsvinäger, schalottenlök, chili, svartpeppar och lite honung


Sedan en Bouef med kantareller och en chevre chaud bredvid




Jag serverade men version med spenat, cocktailtomater, päron, lök och kantareller. Vill man kan man ju även ha olika nötter. Vanligast är valnötter tror jag.

Min bouef gjorde jag på svensk högrev, svenskt färskt bacon, morot, rotselleri, vitlök, timjan och rött vin. Salt och peppar också såklart.
Jag lät det koka en aning för länge eftersom Mr T verkligen var sugen på “kött som bara ramlar isär”. Men hellre för mjukt än lite hårdare. Min gryta kokade nog i nästan 4 timmar… Ibland glömmer man tiden när man sitter i bubbelpoolen och sippar på lite franskt bubbel 😉
Men middag blev det, även om den blev senare än planerat. Mysigt att äta sent ibland också

Istället för champinjoner ville jag ha kantareller som sagt. Det och färsk timjan fick toppa härligheten.
Sååå gott!