Mello ändå!

Man kan ju tycka vad man vill om Mello. det kan vara riktigt trist och artister man inte känner till. Eller så kan det vara som i lördags när man kände till i princip hela startfältet och tävligen dessutom var i Göteborg… En kväll när vi maxade hela mellogrejen genom att lyssna på gamla bidrag hela dagen hemma. Pimpa flaskorna med läsk med melloetiketter och förbereda tacos.

Vi fick sällskap av Sofia, Lisa och Lisas kompis Vilma framför TVn. Röstade och skrev upp poäng på papper och frossade i godis. Precis som när barnen var små. Tror att vi njöt allihop.

Det blev tacos på pulled chicken. Jag köpte kycklinglårfile som jag kryddat med salt, vitpeppar, svartpeppar, chiliflakes, ingefära och persillade. Hällde på lite olivolja och rörde om allt. Stekte i ugnen på 175v grader tills det fick lite färg. Då la jag över folie och lät det gå på 150 grader. Totalt ca 2 timmar i ugnen.

Under tiden rörde jag ihop 3 salsor. En tomatsalsa med tomat, lök, salt, svartpeppar och en gnutta socker.

En mangosalsa på färsk mango, schalottenlök, chiliflakes, koriander, stekt citron som pressades över samt olivolja.

Slutligen vår favorit

Serverade med både hårda och mjuka skal, schirachamayo, riven ost, nachochips och jalapeno.

Kycklingen tog jag ur ugnen och drog isär med gaffel.

Väldigt smarrigt alltihop! Men mysigast var det att få ha med oss tre tjejer som ville se på mello med oss!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *