Fläskpannkaka

Visst är det otroligt gott med en tjockpannkaka med knaprigt bacon, rårörda lingon och en vitkålssallad? Vi äter det alldeles för sällan, glömmer liksom av det! men varje gång vi gör det säger vi att detta måste vi äta snart igen…

Så jag lägger upp det här om det är någon annan än vår familj som också glömmer denna fantastiska pangrätt för en vardag!?

Bjuder också på en typisk bild innan middag; någon eller några sitter med mobilen, min dator och lite jobbpapper på bordet i et hörn och någon är på väg att sätta sig. Precis som det skall vara

Två tips! För att undvika att pannkakan blir jämt gräddad och lös i mitten så häll smeten på en varm plåt med bakplåtspapper (för att undvika att den fastnar)

Tips nummer två. Vitkålssallad är godast på färsk vitkål eller spetskål som strimlas med morot och kryddas med olivolja, äppelcidervinäger, vitpeppar och salt. Låt den stå en liten stund så den mjukar till sig innan servering

Och mjölk till maten! Ett måste till pannkaka!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *