Kalas!

Släktkalas idag för Hugo som blir 17 år om en vecka! Tänk vad tiden går fort…

Jag trotsade stormen och ösregnet utanför genom att duka lite vårigt med isblå duk och aprikos franska tulpaner. Slängde på ett par knallblå klubbor på bordet och blåste upp lite ballonger i lika blå nyanser. Är det killkalas så är det!

Hugo ville ha kyckling med någon god sås och pressad potatis. Växer man och tränar så är det riktig skogshuggarmat som gäller;)

Jag funderade och letade fram ett gammalt recept från Ica som jag provade och resultatet blev jättebra.

Stekte kycklingfile i små bitar tillsammans med lök och vitlök. Kryddade med alt, peppar och oregano. La detta i ugnsfast form. Sedan kokade jag upp matlagningsgrädde, vitt vin, kycklingfond, oregano, vitpeppar och redde med maizena. Hällde det över kycklingen och blandade runt. Gratinerade i ugnen på 175 grader ca 25 min.

Under tiden stekte jag skogschampinjoner och bacon. Detta blandade jag med fetaost och rostad lök på burk! Blanda runt

Detta fick toppa kycklingen.

Serverade som sagt pressad potatis till. Och mitt favoritbröd och lite brieost. Och sallad!

Till dessert “Livets Liv” enligt både Hugo och Lisa. Frödinges blåbärspaj. det spelade ingen roll hur mycket jag tjatade om att baka tårta, cheesecake, marängswiss eller något annat gott… det skulle vara just färdigköpt blåbärspaj…. Ja det var ju Hugos kalas så han får bestämma…

Mysigt inne när det regnar ute!

Nu blir det en mysig kväll med rester på charkisar och ostar från helgen framför sista avsnittet på Kalifat. Så spännande att man knappt kan titta…

Sedan ny vecka!Leave a Reply

Your email address will not be published.