Hösten

Vaknade på ett strålande humör och såg vädret utanför, det kan ju inte bli bättre… Finns det något som slår en solig septemberdag med hög krispig luft!?? Älskar det. det blev en lång frukost innan vi åkte till Orreviken och promenerade. Jag hade hoppats på att hitta svamp, men det gör jag aldrig…

Magiskt vackert

Jag hade klätt mig en aning för varmt insåg jag.. det var lite varmare än jag trodde. Men hellre för varm än att frysa, min förkylning vägrar släppa greppet helt

Morris älskade promenaden och fick inte nog av alla nya lukter

Skönt att röra lite på sig också. Vi hade kräftskiva här hemma igår och kom inte i säng förrän kl 2.15…

Vi inledde med obligatoriska snittar, ni har sett dem förut…

De längst bort är dock lite uppdaterade… Det är crostinis (färdiga i påse) som har en röra på philadelphia och västerbottenost i botten. Därefter en salamichips och inlagd rostad paprika.

Köpte riktigt stark salami som jag la ut på bakplåtspapper. Torkade dem i ugnen i ca 7-8 minuter till krispiga chips.

Paprikan delar jag på mitten och lägger i en ugnsfast form. På med lite olivolja och rosta i ugnen på 175-200 grader tills de blir nästan helt svarta. Fiska upp dem med gaffel och lägg i en fryspåse. Låt svalna i påsen och dra sedan bort skalet på dem. Strimla och lägg i olivolja, pressad vitlök och örtkryddor i ett par timmar. Håller ett tag i kylen också och passar även i såser och som tillbehör på ostbrickan.

Gjorde även en av mina favoriter… grillad majsröra a la Elotes style:) Man steker eller grillar majskolv eller majskorn på burk (då steker man förstås) tills de får fin färg och blir lite mörka. Blanda sedan med finriven parmesanost, en röd chili i skivor, en purjolök i skivor och 1-2 dl aioli. Mängderna varierar och man får smaka sig fram tills man har den konsistens och smak man gillar. Servera med goda nachochips.

Vi hade äran att ha 6 tonåringar med igår. Tycker att det är fantastiskt trevligt att få ha dem med och umgås med dem åtminstone en liten stund. Vissa av dem har vi ju känt sedan de var pyttesmå. Stort gilla på att få umgås med dem nu spm nästan vuxna också

Jag hade gjort egna kräfthattar efter tips på pinterest. Fick vissa gliringar om att man kunde missta kräftorna för älgar, men de flesta var mäkta imponerade även tålamodet jag visat i mitt pyssel…

Hade även gått lite bananas och format små bröd som kräftor… även här kan man undra vem som stått modelll. Är det verkligen kräftor?

Inget fel på ambitionen dock!

Dill i smöret på bordet…

Lingonsnapsen var förrädisk… den smakade verkligen ingen alkohol… Köpte renat brännvin på systembolaget och blandade det med en paket avrunna tinade lingon. Lät allt stå i kylskåpet i ganska exakt tre veckor och silade sedan upp det. Väldigt gott!

Vi hade såklart en västerbottenpaj på bordet, ingen kräftskiva utan västerbottenpaj

Lisa och Vilma hade förberett ett quiz med 24 frågor. Eftersom ingen annan kommer att nämna det, och eftersom vi snabbt gick vidare efter quizet igår måste jag dock uppmärksamma att jag vann!!! Stort… He he he… Någon måste vinna!? Och någon måste förlora; Mr T… Så fick vi sagt det också:)

Avslutade med en stor marängsviss med björnbär. Den försvann innan jag fick fram kameran dock. Alltid lika gott!

På det hela en väldigt bra helg. Skönt med hösten!

KramLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *