Tekakor – de absolut enklaste!

Här kommer en favorit i repris… Världens enklaste recept på goda tekakor. De är inte det nyttigaste frukostbrödet, fyllt med nötter och frön;-) Men det godaste att fylla magen med innan skolan tycker mina kids!

Snabba att baka och går inte att misslyckas med! Receptet kommer från Jennys Matblogg.

Jag bakar dessa varannan vecka och gör dem alltid ganska små. Bättre att ta två om man är hungrig.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här;

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.

Smula jästen i en skål (Jag använder en Kitchen Aid med degkrok) och häll i lite av den fingervarma degvätskan. Rör tills jästen har löst sig.

Häll i resten av vätska, sirap och salt. Tillsätt mjölet , lite i taget tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. 

Låt jäsa i cirka en 15 minuter.

Dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i ytterligare 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. 

Grädda i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6-8 minuter tills bröden fått en fin färg.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *