EVERYONECANCOOK

Röding

Här kommer ett föreställt inlägg från en riktig sommarkväll förra söndagen när vi åt röding. Jag älskar röding! Som ni sett tidigare gör jag ofta en tryffelsås till, så också denna gång

Rödingen stekte jag bara i smör och olja. Kryddade den med salt och peppar och lite persillade. Världens bästa krydda till nästan allt!

Tillbehör då? Jo ugnsrostade färska morötter och palsternacka som steks i ugnen långsamt på 175 grader i smör och vitlök

En rabarbersalsa som jag gjorde på små fina rabarberstjälkar som jag stekte lite försiktigt tillsammans med färsk gul lök. Låt svalna

Blanda sedan den kalla rabarber-lök-blandningen med nektarin och avocado. Pressa över citron och häll på lite olja. Klart!

Tryffelsåsen är gjord som vanligt; stek på lite lök (valfritt). Häll på lite vitt vin, lite fond och koka en kort stund. Häll i matlagningsgrädde och smaka av med kryddor och tryffelolja.

Magiskt gott

Så här fint och ljust ute var det kl 23 när vi tog ett kvällsdopp i poolen innan sängdags. Ljusa fina sommarkvällar



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *