Grillat är godast!

Ett osannolikt bra tips på middag i helgen kommer här…. Mitt begär efter färgglad mat fortsätter och det är väl vitaminerna som kroppen behöver?

Är konstant hungrig och äter som en häst igen. Bra tecken!

I förrgår grillade vi kyklinglårfile. Marinerade den i vitlök, olja, persillade (Santa maria kryddburk), vitlök och pressad citron. Lät den ligga i marinad en timma ungefär medan jag drog ihop en parmesanmayo.

Mayon blandades i mixern; 2 äggulor och 2 msk vitvinsvinäger blandades om, Sedan droppades rapsolja i försiktigt medan mixern gick. Hade i ca 1 dl rapsolja totalt. Riv ner en klyfta vitlök och blanda till sist ner 1 dl riven parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.

Till detta serverade jag en morots-slaw med ingefärsdressing.

Ingefärsdressingen gör man genom att riva en bit färsk ingefära och blanda med saft från en pressad lime. Riv även ner lite av limeskalet. Blanda med 1-2 dl majonäs (naturell Hellmans tycker jag är bäst). Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå

Strimla sedan salladskål och riv morötter. Hacka koriander och skär en röd chili. Blanda allt med dressingen och toppa med färska böngroddar och hackade salta jordnötter.

Asien möter Italien typ… Jättegott och enkelt!Leave a Reply

Your email address will not be published.