Helgmat

Vill man äta något annat än julmat dessa lata och lediga dagar så kommer det ett tips på det här!

En grillad bit oxfile, rostad sötpotatis och palsternacka och en grönpepparsås till. Snabbt, gott och enkelt!

Rostade sötpotatisen och palsternackan är vad som ger denna rätt karaktär. Använd en mandolin för att skiva skalad sötpotatis och palsternacka riktigt chips-tunt.

Bred ut skivorna på en ugnsfast form tillsammans med smör, olja och vitlök.

Rosta på 175-200 grader tills det är riktigt krispigt men inte bränt. Rör om hela tiden och låt emellanåt ugnsluckan vara en aning på glänt för att släppa ut vattenånga.

Salta efter smak

Grönpepparsåsen är den vanliga; bryn hel grönpeppar i smör i en stekpanna. Tillsätt 2 msk konjak, 2 msk kalvfond och låt bubbla rejält. Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde. Koka ihop.

Till detta en grillad bit oxfile kryddad med bara salt och svartpeppar



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *