Förrätt till nyår

Kikar in lite snabbt med ett tips på förrätt till nyårsafton! Vi åt detta på uppesittarkvällen och det var hur gott som helst!

Västerbottenpuff med löjrom

Receptet nedan räcker till ca 6-8 puffar

1 ägg

1 dl mjölk

1 dl creme fraiche

2 msk mjöl

1 dl riven västerbottenost

Salt

Peppar

Smörj muffinsformar med smör. Vispa ihop alla ingredienser och salta och peppra.

In i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg, ca 10 min

Låt kallna innan de toppas med smetana, löjrom, hackad rödlök och dill!

Vad har hi hittat på i helgen då? Vi var inne i stan en sväng i fredags med Lisa. Det blev en lunch på favoritstället på NK

Jag tog en tonfisk-bowl, ett säkert kort! Mr T tog samma medan Lisa valde en med lax.

Igår hade vi besök av Bahare och Dzeki från München som var hemma på besök över julen. Vi drog till med lite Toso-inspirerad mat i form av laxtartar, sallad med halstrad tonfisk och teriyakikyckling. Eftersom jag var helt uppe i våra gäster och hur kul det var att ses hade jag inte kameran framme på hela kvällen(!) Vi höll i in på småtimmarna och kunde inte sluta prata. En mycket lyckad kväll!

Nu blir det söndagsmys i soffan!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *