Kyckling

Måste bara tipsa om en enkel men oj så god kyckling!

Köpte färsk kycklingfile som jag stekte lite lätt i en stekpanna så den fick lite färg. Kryddade bara med vitpeppar och salt. Jag flyttade sedan över kycklingfileerna till en ugnsfast form. I stekpannan stekte jag sedan krossad vitlök i ganska mycket smör. När vitlöken var mjuk pressade jag i en och en halv citron och hällde i någon matsked kycklingfond.

Jag hällde såsen över kycklingen och satte in det i ugnen på 175 grader i ca 25 min. Öste kycklingen flera gånger under tiden.

Under tiden kycklingen blev klar i ugnen kokade jag mandelpotatis och broccoli. Fick tag i närodlat broccoli från gården rakt över fjorden!

Fick också lite feeling och rev av de sista bladen på min salvia utanför köksfönstret. Dessa små fina blad friterade jag i 1 dl rapsolja i en kastrull. Just Salvia gillar jag ju väldigt mycket som det är, men det blir faktiskt snäppet bättre när de friteras.

Låter som många moment? Nja, koka potatis och broccoli är ju inte så svårt? Och att låta kycklingen sköta sig i ugnen är ju inte heller så betungande? Det mesta har man hemma också? Kyckling, potatis, vitlök, smör och citron?

Resultatet blev otroligt gott!

Här ser ni ju också de små friterade salviabladen!

Kanske undrar någon vad det är för grönt på potatisen?

Det är torkad dill som jag bara strödde över vid serveringen. Blir lite sommarkänsla

Till detta åt vi Lottas bröd. Lotta har ju varit Morris dagmatte sedan han var liten och hon lider lika mycket av förlusten som vi gör. Igår kom hon över för en kram och hade med sig hembakat bröd i fint paket

Det var dagens middagstips!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *