Kåldolmar

Kan man annat än älska kåldolmar? ja kanske… Jag gillar det, men det gör ju inte alla. Gillar man inte vanliga kåldolmar så prova dessa med savoykål och tryffelns. Magiskt var bara förnamnet!

Gillar mat som är fin också! Hur fina är inte dessa savoykålblad?

Jag kokade dem i lättsaltat vatten någon minut för att göra dem mjuka

Torkade dem torra efteråt.

Blandade sedan 300 g blandfärs med 2 dl kokt jasminris. Stekte en gul lök (finhackad) med två rivna lyfter vitlök i lite smör. Blanda ner detta i färssmeten tillsammans med 2 msk kalvfond, lite torkad ramslök, nymald vitpeppar, salt och 1 msk honung.

Fyllde sedan de fina fladen med röran och vek ihop dem. Stek med skarven nedåt först

Vänd runt och stek lite till. Lägg dem sedan tätt ihop i en ugnsfast form och ringla lite sirap över.

Vispa ur stekpannan med en skvätt vin, lite mer kalvfond och 2 dl matlagningsgrädde. Häll detta runt omkring kåldolmarna och sedan in i ugnen 200 grader i ca 30 min. Passa så de inte bränns (lägg folie över om de blir för mörka)

När de är klara så häll ner skyn från formen i stekpannan och tillsätt lite mer matlagningsgrädde. Smaka av med mer vitpeppar och tryffelolja. Vänd ner färsk spenat och servera genast.

Bland det godaste jag ätit på länge! Mr T hälsar och instämmer:)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *