Sofias pastagratäng

Lisa har pratat mycket om den fantastiska pastagratäng som hon äter hos sin kompis Vilma. Till slut fick jag ju be om receptet. Tur att jag är kompis med Vilmas mamma Fia också!

Fick ett sms med öppna rekommendationer på ingredienser. Försökte få till samma krämiga konsistens som jag fått beskriven och tror att jag lyckades! Det blev iallafall väldigt gott!

Lite såhär gjorde jag (efter instruktionerna från Fia)

Rensa en grillad kyckling och lägg åt sidan.

I med en rejäl klick smör i en gryta och fräs kanske 1 msk curry och 1,5 tsk paprikapulver. Blanda ner ganska mycket mjöl (1/2-1 dl mjöl) för en tjock redning. Häll på 4-5 dl matlagningsgrädde och 2 dl crème fraîche, en skvätt citronjuice, peppar och rejält med kycklingbuljongtärningar. Puttra lite och smaka av. Det skall smaka mycket! Rör ner den rensade kycklingen i såsen.

Koka tagliatelle al dente och häll ut i en gratängform. Häll kycklingsåsen över och rör ihop det lite. Strö mycket gratängost och parmesan över.

Sätt in i ugnen på 225 grader tills det ser klart ut

Sista tipset från Fia? Laga mycket för den är nästan ännu godare dagen efter! Funkar också jättebra att frysa in i portionsbitar!

En vardagsfavorit, men passar också på helgen tycker jag!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *