Tre

Jag gillar ju enkla saker. Ofta rör jag ihop saker med väldigt få ingredienser. Tre har blivit en liten huvudregel 😉

Här kommer därför tre såser som alla ha just tre ingredienser!

Först ut min största favorit. Ni har sett den flera gånger innan… den kan användas till i princip allt grillat. den kan också användas som lite extra topping i en köttsoppa, gulaschsoppa mm. I somras använde vi den också som dipp till grönsaker på båten om ni minns?

En Parmesanröra

Blanda 2 dl creme fraiche med 1,5 dl finriven parmesanost och en finriven vitlöksklyfta. Klart! denna gör jag ibland med västerbottenost istället för parmesan beroende på vad vi känner för.

Nästa sås; En hemmagjord hamburgerdressing!

Denna sås fick jag “receptet” på i Strömstad när barnen var små. Vi åt hamburgare och barnen älskade den hemmagjorda dressingen. Sedan dess har jag gjort den ofta. Passar bra till allt grillat men framförallt korv och hamburgare.

Blanda 2 dl creme fraiche med 1 dl chilisås och 3 msk bostongurka

Sista tipset; min gamla goding som kom till efter en varm sås egentligen. Vi lagade en varm sambal oelek kyckling en vinter som var väldigt god. På sommaren hade jag idétorka på sås till en grillmiddag och provade såsen kall. den gjorde succé! Sedan dess äter vi den nästan varje gång vi grillar. Egentligen mer en röra en en sås, men vad gör det! Går att variera i styrka också.

Samman oelek sås till grillat

Blanda 2 dl Creme fraiche med 2 dl riven god gouda ost. Smaksätt med sambal oelek. Var inte för rädd för styrkan, osten tar en hel del av den. Ganska lagom brukar vara att ta i 2 msk sambal oelek.

Små smarta såser som kan användas flitigt. Creme Fraiche har man ju nästan alltid hemma också!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *