Sommarmat

Igår åt vi en riktig sommarklassiker. Något jag alltid lagar på sommaren men som jag missat hittills får av någon anledning. Men först… ostron…

Vi hade ett härligt kvällshäng på altanen, åt ostron och kronärtskocka och drack lite bubbel. En perfekt torsdag.

Skall se om jag kan ha ett separat inlägg om ostron någon gång om någon är intresserad? Jag är absolut ingen expert, men vi äter ofta ostron och jag tar det nästan alltid om det finns på menyn när vi är ute på restauranger. Har ju också fått äran att vara med på några ostronprovningar i Feskekörka i Göteborg. Jag gillar helt enkelt att äta det.

Älskar kronärtskocka, den är både fantastiskt god och fin att titta på

Vi hann med en promenad med bad i havet innan middagen. Man ångrar ju aldrig ett kvällsdopp!

Middagen då? Jo då…

Jag kokade en hel bit fläskkotlett utan ben i stark buljong, rödlök, vitlök, tomatpure och grönpeppar. Kokade den i ca 1,5 timma. Kokade ner buljongen till en tjock glaze som jag glasade köttet med innan det grillades. Glazade sedan lite under grillningen också. Lät bara köttet få en fin yta och bli ljummet.

Till detta bräserade jag salladskål med matlagningsgrädde och skånsk grovkorning senap. Smakade av med kycklingfond och vitpeppar. Åt det med små syrliga gröna tomater och finhackad schalottenlök. Älskar denna typ av mat! Senap… Mums!

Lisa kom hem från bion sent och satt till slut med en sked och åt bara såsen…

Vi satt uppe sent runt köksbordet och njöt av den mörka sommarkvällen. Gillar Augusti när det börjar bli lite mörkare och man får tända ljus.

Idag blir det sol och bad på en ö tror jag. Vad gör ni idag?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *