Grillkväll

Jag har saknat grillen! Där vi bor i St Tropez är det inte tillåtet att grilla… så det första jag gjorde när vi kom hem i söndags var att ladda upp för grillkväll!

Det blev grillad ryggbiff med chimichurri

Till detta ville barnen ha potatisgratäng. Mr T och jag åt en spicy gurksallad och rostad vitlöksaioli till.

Chimichurri

Mixa en färsk koriander, oregano och persilja med färsk vitlök, en chili och pressad citron. Späd med olivolja till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.

Spicy gurksallad

2 gurkor (skalade och urgröpta). 1 lime och ett knippe mynta.

Skär gurkan i bitar. Pressa över limen och blanda ihop en dressing på olivolja, svartpeppar och honung. Häll över dressingen på gurkorna och blanda ihop med hackad mynta. Toppa eventuellt med chiliflakes om den skall bli spicy.

Jag hade även rädisor i och toppade med hackade, rostade cashewnötter.

Rostad vitlöksaioli

Skala 2-3 vitlöksklyftor och lägg i ett folieark. Slut tätt och placera på grillen tills vitlöken är mjuk. Ta ur dem ur folien och mosa i en skål. Slå ihop en egen aioli på äggulor och olja eller köp en färdig! Blanda rostat vitlöksmos med aiolin och smaka av med salt och nymald vitpeppar.

Funkar även att blanda philadelphiaost och grekisk yoghurt om man inte gillar aioli.

En skön kväll att komma hem till



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *