Shoppingtips om du har vägarna förbi

Jag brukar ju alltid tipsa lite om shopping i St Tropez. Här finns precis ALLT du vill ha, och även det du inte visste att du ville ha!

Tips nummer ett saknar bild…. Apotek! Franska apotek är som en guldgruva. Skulle kunna botanisera bland cremer, ansiktsmasker, små make up verktyg och mycket annat i timmar. Iår fick några duschcremer, ansiktsmasker, oljor, ansiktscreme och decinfektionsspray följa med hem. Det sista eftersom Mr T fick ett sår som satt illa till på foten och som behövdes hållas rent.

Tips nummer två;

L’atelier 55 finns på fler platser men just den nära Place de Lices har fantastisk fotokonst som jag gärna hade packat in i bilen om jag haft mer plats. Nästa gång kanske….

Tips nummer tre är grymma möbelaffären Taman Antik på vägen in till byn. Åh vilka trädgårdsmöbler, köksbord, karaffer och krukor. To die for!

Tips nummer fyra gäller Marinette. Även denna pärla finns på flera platser i Troppan och finns även representerad på byns marknad. Varje Marinette butik har olika inriktning. En för gardiner och inredning, en för beach, en för badrum mm. Hittar alltid något här. Iår fick vi typiska kritvita yacht-vinglas i present av mamma!

På tal om marknaden så kan man ju inte ha ett inlägg med shoppingtips utan att nämna den… varje lördag och tisdag på Place de lices. Det får bli tips nummer fem

Väskor, korv, ostar, smycken, kläder, dukar, strandhanddukar, oliver, skor, skärp och mycket mer! Vad jag fyndade Iår har jag ju redan skrivit tidigare!

Ett budgettips innan jag ger mig på de två sista tipsen då? Inga bilder (hur kan jag missa det?!) Tipset gäller andra våningen på Monoprix inne i stan. Här har jag shoppat porslin varje år jag har varit här! Ibland finns bara tre av en sort, ibland ett helt dussin. Iår köpte jag 12 tallrikar, 6 assietter och två salladsskålar. Dessutom två små hatthyllor. Galet med full bil? Ja men jag har en galet snäll man som dessutom är galet bra på att packa!

De två sista tipsen då?

Tips nummer sju… shoppen på Le Club 55! Åh här har jag shoppat necessärer, väskor och handdukar. De har även urfina kuddfodral, saronger, klänningar, badkläder, hinkar och spadar. Ja just det, när vi förlovade oss just på Club 55 för två år sedan så köpte vi en ishink här också. Även sådant har de! Älskar allt med denna butik, stilen, lukten och ljuset

Extra bra här att det finns en liten snackbar med lättare lunch. Här kan man också ta en glass eller något att dricka när man shoppat klart!

Annars är det ju ingen dum idé att boka bord i god tid och slinka in på den riktiga restaurangen på Clubben…. something to dream about. Man måste som sagt boka i god tid.

Sista tipset… detta är snarare ett span och upplevelse än ett shoppingtips. Men ändå! Sladda förbi Diors urcoola palats och beställ ett glas bubbel för 240:- styck…. en Orangina för typ en hundralapp. Yepp, kostar det så smakar det. Men det var vi värda! Och vilken underbar miljö och eget litet band som spelade dessutom. Härligt!

En vecka går fort, men underbart är kort. Längtar redan tillbaka….Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *