Röding

Hej! Måndag igen… Känns som att tiden går så fort! Sista veckan i april och snart är det ju faktiskt sommar. Även om solen har lyst väldigt mycket i april så längtar jag efter värme. Fryser väldigt lätt så det är skönt när det blir lite varmt ute så man slipper tjocka jackor och skor.

Vad har vi hittat på i helgen då? Ja jag har inte gjort så mycket. har fortfarande väldigt svårt med andningen så jag får ta myrsteg och röra mig långsamt. Fick ändå energi nog att tvätta lite. Har också planterat kryddväxter och satt några potatis. Mr T förbereder krukor och jag gräver ner.

Jag har shoppat lite vårnyheter på nätet. Kramat och lekt med Buster. Sovit middag i soffan på altanen.

Johanna och Jesper var här på en spontan drink i lördags kväll innan middagen. Perfekt när man kan sitta utomhus på behörigt avstånd och prata någon timma. Sedan går var och en och lagar sin egen middag.

Vi grillade röding. Vet att fiskvagnen är stängd på måndagar, men spara tipset och köp en annan dag? Gillar röding mycket.

Jag kryddade bara med citronpeppar och lite extra salt (Citronpeppar innehåller ofta salt). Grilla indirekt på grillen med skinnsidan ner.

Till detta en potatissallad på kokta små delikatesspotatisar och grön sparris som bara kokades i saltat vatten och skivades upp på en tallrik. Jag skar även lite rädisor. Blanda olivolja, dijonsenap och lite mangovinäger med svartpeppar och skivad purjo. Häll över potatisen och sparrisen.

Potatissalladen funkar ju lika bra till annan fisk eller kött. Man kan variera den i det oändliga.

Blandade en sås till också. Skivade kapris och blandade det med grekisk yoghurt. Lite peppar. salt behövs inte eftersom kaprisen är så salt. Man kan även ha i en skvätt av vinägern som kaprisen ligger i för lite mer smak om man vill ha det.

Ja nu tar vi tag i denna sista veckan i april. Har bestämt mig att glida med den positiva trend jag har med att faktiskt hosta mindre och sova lite bättre. Nu skall jag bli frisk så att jag kan ta mig utanför huset och få mer energi för jobb och annat. Har laddat kylen med nyttigheter och vitaminer!

Dessutom är ju barnen här denna veckan. Det ger mig alltid energi och så mycket kärlek. Bästa medicinen!Leave a Reply

Your email address will not be published.