Valborgstips

På torsdag är det ju Valborgsmässoafton och många tänder säkert grillen? Väderprognosen ser ju inte sådär strålande ut, men man kan väl grilla ändå?

Ett tips att servera till köttet (eller vad ni nu väljer att grilla) är dessa små smashed potatoes. Farligt goda!

Jag fick tag på en påsen med riktigt små fina delikatesspotatisar som jag kokar mjuka i saltat vatten.

Blanda sedan smör, purjolök, persilja, timjan och vitlök

Lägg potatisen i en ugnsfast form och smasha dem med en gaffel så att de spricker. Toppa sedan potatisarna med vitlökssmöret

Vrid över vitpeppar och in i ugnen på ca 200 grader tills de fått fin färg!

Vi åt det till grillad rostas, bea och en sallad på spenat och parmesanost! Vinnande kombo alltihop!

Receptet är en twist på ett recept som figurerar på många bloggar vid varje grillsäsong. Man kan såklart ha vad man vill i smöret, men jag gillar purjolök till bakad potatis och tycker att det passar väldigt bra även till dessa små delikatesser!

Prova och återkom gärna med vad ni tycker!? Alltid kul att höra!

Kram



Leave a Reply

Your email address will not be published.