Smörrebröd

Visste inte riktigt vad vi var sugna på att äta i fredags så det blev en charkbricka och tre olika smörrebröd. Smörrebröd är ju det bästa som finns. Man kan dra ihop i princip vad som helst och bara fylla en macka till bredden! I fredags körde jag på tre traditionella, eller ok… två av dem var väldigt traditionella och ett var inspirerat av Catarina König och hennes Steak sandwich.

Så här!

Köpte tre favoritostar i form av Brillat Savarin, Tryffelpecorino och en engelsk cheddar. Till det världens godaste marmelad med Cocos och passion. Tryffelsalami, rädisor och jordgubbar.

Smörrebröden då? Jag valde att använda ett ljust bröd; Pave Normandie. Det är ju egentligen helt fel för att bygga smörrebröd. Men man får väl göra som man vill?

Nummer 1 bestod av vinmarinerad rostbiff toppat med pepparrot och rostad lök.

Pepparroten revs och blandades med creme fraiche. Klart. Löken rostades genom att skivas och sedan stekas i stekpanna med salt, peppar och lite socker. Valde att hoppa över mjölet vid stekningen. Vrid svartpeppar över smörrebrödet när det är klart.

Nummer två bestod av en halvgrov leverpastej med mycket kryddor från Halmstad. Den toppades med knaperstekt bacon och gurka. Inte svårare än så!

Älskar kombinationen av leverpastej och bacon!

Smörrebröd nummer tre var inspirerat av en Steak sandwich. Jag köpte en bit oxfile som bara kryddades med salt och peppar innan Mr T grillade den.

Sedan picklade jag en schalottenlök, blandade creme fraiche med tryffelolja och rev västerbottenost. Mackan stektes i smör i en stekpanna innan jag bredde den med tryffelcreme. Jag skar köttet i skivor och la på toppen. Sedan mer tryffelcreme, västerbottenost och avslutningsvis picklade lök. Farligt gott!

Ja vi blev väldigt mätta! Älskar att sitta länge och plocka med mat och titta på en bra film. Avsluta med choklad och sedan somna i soffan, en perfekt fredag!Leave a Reply

Your email address will not be published.