Salladstips!

Tänkte inleda veckan med två salladstips! Det ena på grönkål och det andra med rotselleri.

Tänk att något som är såhär fult kan bli så gott…

Så gott att dela på skala, dela på mitten, ringla olivolja och kryddor över och sedan baka i ugnen tills det är mjukt. Riv mycket parmesan över, kanske lite citron och svartpeppar. Passar till allt grillat!

Men nu var det ju sallad vi skulle prata om;-) Så här kommer ett recept eller snarare tips på en sallad med rotselleri som bas.

Blanda gräddfil eller naturell yoghurt med salt, peppar, lite valfria örter (jag hade torkad ramslök) och chiliflakes.

Riv sedan den skalade rotsellerin på grova sidan på rivjärnet och blanda ner i såsen. Rör om ordentligt och toppa sedan med torkade tranbär, pumpafrön och hasselnötter!

Nästa salladstips med lite samma bas, fast ändå inte

Repa lite grönkål och massera sedan bladen med olivolja så att hela bladen täcks. Blanda sedan med lite äppelcidervinäger.

Skiva ett krispigt rött äpple i smala skivor, smula över fetaost och valnötter. Vrid svartpepparkvarnen över, samma sak med chili explosion. Avsluta med flingsalt

Det var dagens nyttigheter!



Leave a Reply

Your email address will not be published.