Cocotte

Har ni vägarna förbi London framöver för man får resa igen så missa för allt i världen inte ett besök på Cocotte i Notting Hill. Jag har tipsat om det förut…

Jag var där tillsammans med Hugo & Lisa för fyra år sedan när vi var på fotbollsresa i London. Mr T och jag var där för ett och ett halvt år sedan när vi köpte vår båt utanför London.

Konceptet är att man väljer hur stor bit kyckling man vill ha. Sedan väljer man bland olika typer av tillbehör, sallader och såser.

Jag grillade kycklingfiléer istället för hel kyckling. Marinerade den i min “husmarinad” för just kyckling;

Annikas kycklingmarinad

Koka ihop

  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk ketchup
  • 3 tsk malen ingefära
  • 1 tsk honung
  • 1 msk japansk soja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk päronkonjak
  • 1 tsk dijonsenap

Koka ihop allt i en kastrull och smaka av med salt och svartpeppar. Blir ännu godare med en gnutta cayennepeppar i om man inte är skraj för hetta.

Marinera kycklingen någon halvtimma minst och grilla sedan. Låt den vila en stund innan den skivas upp. Marinaden är också grym på kycklingspett eller varför inte på små fina kycklingvingar som man kan gnaga på vid after work?

Tillbaka till Cocotte…

I lördags valde jag att fixa följande tillbehör;

Rotfrukter med Persillade

  • 1 sötpotatis i bitar
  • 1 palsternacka i bitar
  • 1 liten bit rotselleri i bitar
  • 1 liten kålrot i bitar

Blanda alla rotfrukter med olivolja och persillade. Krydda med malen vitpeppar och lite salt. Baka i ugnen tills de är mjuka.

Tryffelmash

Gör ett potatismos på kokta king edward som vispas fluffigt med smält smör, röd mjölk, vitpeppar (var inte feg med vitpeppar) och salt. Fluffa ihop det och smaka av med tryffelolja.

Ceasarsallad

Här behöver jag inte skriva ut receptet… Bara hänvisar till tidigare inlägg och världens bästa recept på ceasardressing. Har ni inte provat det så har ni missat något…

Linssallad med broccoli och champinjoner

  • 1 dl belugalinser
  • 1/2 broccoli i små buketter
  • Färska champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • Olivolja
  • svarta vinbär
  • färsk timjan
  • salt och peppar
  • sesamolja
  • lime

Börja med att rosta broccoli och lök i ugnen med lite olja och citronpeppar i 10 min

Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen

Stek champinjonerna i lite olja. Smaka av med sesamolja, vitpeppar och salt

Blanda dressingen genom att pressa lime och blanda med olja, hackad timjan, salt, peppar och svarta vinbär.

Blanda ihop linserna, broccoli och dressingen. Toppa med svampen.

Till detta två såser. En bea från delikatessen på min ICA.

En basilikasås, och håll i er för här kommer sommaren sås nummer ett! Passar till precis ALLT! Kyckling, lax, fläskkött och oxkött. Även förträfflig till Halloumi.

Om den är svår? Inte alls…

Du behöver en kruka färsk basilika som du slänger i en mixer

Släng med två klyftor vitlök, en pressad lime och en liten burk creme fraiche. Mixa tills såsen blir riktigt tjock. Inte fö länge dock för då blir den lös igen(!)

Så gott!

En perfekt middag enligt mig! Resten av familjen höll med 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *