Moules

Hej!

Är inne i en riktig inspirationsdipp vad gäller matlagning och vet inte vad jag skall hitta på dag för dag… När barnen är hemma blir det konstigt nog enklare, jag vet ju vad de gillar bäst och lagar ofta någon form av husmanskost eller asiatiskt då. När Mr T och jag är ensamma kan jag nästan få hybris eftersom vi kan laga vad vi vill. Det spärrar liksom min kreativitet totalt! Vet av erfarenhet att svackan brukar vara kortvarig och ofta hänger ihop med tröttheten som kommer med hösten när det är kolsvart ute på kvällarna.

Igår blev det moules marnière. Blir aldrig fel!

Jag köpte ett när blåmusslor i fiskaffären och såhär brukar jag göra min Moules;

Hacka en gul lök, skär en morot i stavar och dela ett gäng tomater. Fräs alltihop i olja i en stor kastrull. Tillsätt två vitlöksklyftor som du krossat. Krydda med vitpeppar och ev lite persillade. Japp, den kryddan kan man nästan ha till allt!

Ha i musslorna (var noga med att se till att de lever och är hela, kasta bort trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på dem). Rör runt i grytan och tillsätt sedan en skvätt vitt vin (kanske 2-3 dl). På med locket och skaka grytan. Låt stå någon minut.

Tillsätt sedan 2 msk kycklingfond och 3 dl grädde. Låt puttra lite till och smaka sedan av. Rör ner färsk persilja.

Ät med ett gott bröd som man kan använda för att få i sig all den goda såsen!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *