Höstmat

En favorit här hemma under hösten är sallad på rotfrukter. Gillar både smak, variationen och framförallt färgerna!

Man kan ju variera det i det oändliga. det är dessutom billigt och närodlat, finns på de flesta skördemarknader och passar till precis allt!

I veckan gjorde vi en sallad på rotselleri, polkabeta, gulbeta, morot och sötpotatis.

Fina färger som sagt…

Jag brukar skala och dela dem i större bitar. Kryddar oftast med bara salt och vitpeppar, men ibland som ovan också med ramslök eller annan örtkrydda. Lite olivolja och blanda runt. In i ugnen på 175 grader ca 25 minuter eller tills de är mjuka.

Ner i en skål tillsammans med ruccola eller bladspenat. Blanda och smaka av med flingsalt och nymald peppar över.

Jättegott till både kyckling, kött eller korv. (Säkert till fisk också). Vi brukar äta en grönpepparsås med konjak till. Men en kall sås med vitlök och parmesan är också tiptop!

Men det var tidigare i veckan… Igår åt jag asiatisk lunch på OGBG. Hade sett fram mycket emot denna lunch eftersom menyn och lokalen såg spännande ut.

Jag blev väldigt besviken. För det första var där väldigt rörigt… sedan stämde inte menyn på hemsidan överens helt och hållet med vad som serverades. det var buffé och alla rätter fanns inte. Saknade vegetariska vårrullar och lite annat som utlovats. Synd på så coolt ställe… med mycket potential.

Idag V E T jag dock att lunchen blir bra. Skall till Kungsportshusets Matbar och de har världens godaste bröd…. Det räcker. Är maten också bra är det ett plus;)

Sedan är det ju fredag idag!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *