Vardag

Drog igång veckan med en rejäl omgång vardagsmat! Chocka kroppen efter helgens alla godsaker;-)

Älskar vitkål och lite så fungerar jag ofta; hänger upp mig på något jag är sugen på och så bygger jag middagen därifrån. Igår var det färsk vitkål som drog hårdast och jag funderade på hur jag kunde få det till något smarrigt.

Det blev en vitkålsgratäng med stekt falukorv och potatismos. Alla glada! Barnen gillar stekt falukorv och potatismos (med mycket smör och mjölk)

Lisa delar dessutom min kärlek till vitkål.

Vitkålsgratängen var smidig i ugnen medan jag stekte korven och gjorde potatismoset.

Skär vitkålen i mindre bitar och stek i smör i en gryta tillsammans med hackad vitlök. Salta och vrid ganska mycket vitpeppar över. Häll på matlagningsgrädde och koka vitkålen nästan mjuk.

Häll upp vitkål och grädde i en ugnsfast form och riv över valfri ost. Gratinera i 175-200 grader tills osten smält och vitkålen är mjuk.

Blev lite sugen på kålpudding också… får se när jag kan ordna det!

Idag regnar det rejält här på västkusten. Kommer skurar som känns som att man står i duschen. Jag häller i mig the och jobbar på, känns bra att det är höst tycker jag. Längtar efter att få tända i öppna spisen på kvällarna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *