Vegetariskt!

Det blev en helt vegetarisk torsdag! Jag var hemma och städade hela dagen och rensade kylskåpet på lunchen. Jag blev inspirerad av en av mina favoriträtter från Lilla Spinneriet i Lindome och drog ihop något liknande.

Började med att skala en rotselleri som jag skar i skivor och la i en ugnsfast form (älskar rotselleri). Droppade över olja och saltade och pepprade. Lät den gå ca 25 min på 200 grader.

Sedan skördade jag de första svarta vinbären i trädgården. Gjorde en vinegrette på äppelcidervinäger, olivolja, schalottenlök, svarta vinbär, färsk hackad timjan, salt och vitpeppar.

Sedan hällde jag det över en paket färdiga (sköljda) linser. Hackade ner lite morot också.

Skar rotsellerin i bitar och toppade med årets första hemmaodlade tomater direkt från altanen!

Supergott och väldigt mättande!

På kvällen blev det bokklubb hos Charlotta. Även där vegetarisk meny! Men först bubbel! Det är sedan gammalt… igår en cava i flaska designad av Camilla Thulin. Sedan en middag på blomkålstabbuleh med halloumi. Smarrigt! Förstår inte varför det inte går att ladda upp bilder från middagen… men det var väldigt kul!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *