EVERYONECANCOOK

Spenatsoppa

Torsdag igen och här kommer ett tips på en nyttig och god soppa. Spenatsoppa med pocherat ägg

Soppan kan antingen göras på färsk eller fryst spenat. denna gång valde jag färsk. Det går åt ganska mycket spenat eftersom den sjunker ihop…

Börja med att mäta upp en matsked ättika i ett glas (tipstack till bästa Matplatsen.se). Knäck i ägget och låt stå några minuter tills det bildas liksom en vit hinna runt om ägget

Koka sedan upp vatten och dra med en sked så att det bildas en virvel i vattnen. Häll i ägget. Låt sjuda ca 3-4 minuter och fånga upp det med en hålslev. Låt rinna av på hushållspapper.

Spenatsoppan gör jag genom att fräsa färsk gul lök i en kastrull. Tillsätt hackad färsk spenat. det går åt mer än man tror som sagt

Stek den ett tag och tillsätt sedan vatten och fond. Koka tills spenaten känns “lagom”; ca 2-3 minuter.

Lägg upp i tallrikar och toppa med det pocherade ägget och lite chili



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *