Sjömansbiff

Lördagslunch idag blir en sjömansbiff! Smidigt med mat som sköter sig själv när jag gör annat, som t ex promenerar med Morris längs vattnet

Egentligen skall det vara innanlår eller liknande till detta, men jag köpte en väldigt fin bit rostbiff som jag använde.

Enklare kan det knappast bli…

Sjömansbiff

Stek 1-2 gula lökar i tunna skivor, lägg sedan dem åt sidan i en skål

Stek sedan köttet (som skall vara skuret i mindre plattare bitar som man med fördel kan platta ut ännu mer. Salta och peppra köttet.

Skiva fast potatis i lite tjockare skivor

Varva sedan potatis, stekt lök och kött i en stekgryta. Krydda med salt, vitpeppar och timjan mellan varje lager. Häll över 2-3 dl grönsaksbuljong och en burk öl. Lägg ner 2 lagerblad.

Låt puttra på spisen medan du gör något roligare. ca 45 min är lagom

Lisa kom upp och utbrast att det luktade spagetti och köttfärssås, men det vet jag inte om jag håller med om… Det var dock lika gott!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published.